Inschrijven voor de Juridische Bedrijvendagen Tilburg 2018

De inschrijvingen zijn gesloten.

Discovery Day

Programma Discovery Day JBT

Maandag 19 maart 2018
Tijd: 10.30-14.30
Tussen 12:00 en 13:00 is er de mogelijkheid om te genieten van een lunch in het biercafe van de Esplanade tegen een vergoeding van €2.50
Locatie: Tilburg University, Blackbox 

Op maandagmiddag zullen de kamers van Magister JFT in de spotlights worden gezet. Sprekers uit de verschillende rechtsgebieden van de kamers zullen naar aanleiding van de actualiteit een interessante lezing of workshop geven. Wil je meer te weten komen over de verschillende rechtsgebieden en graag de lezingen bijwonen van de professionals? Pak dan je kans en kom op 19 maart naar deze activiteit! Tussen de twee lezingen zal er in het bierlokaal van café Esplenada een lunch geserveerd worden, hier ben je van harte welkom!

Deze dag is ook voor eerste- en tweedejaars zeer interessant. Dit biedt namelijk een uitgelezen kans om alvast te proeven aan de JBT. Iedereen is dus van harte welkom!AD REM | Ondernemingsrecht: 11.00-12.00 
Locatie: Blackbox

Hubert-Jan van Boxel; 'De groenteboer uit Den Haag'
Oud-notaris Hubert-Jan van Boxel was in het verleden partner bij verschillende kantoren op de Zuidas. Kantoren waar hij uiteindelijk letterlijk ziek werd van 'de heersende zucht naar macht en geld' en de politieke machtsspelletjes. Zijn ervaringen en belevenissen heeft hij afgeschreven in zijn autobiografie 'De groenteboer uit Den Haag', waarin je alles kunt lezen over de gebeurtenissen binnen deze grote kantoren.

Tijdens de Discovery Day organiseert Magister JFT | AD REM een College Tour, waar Hubert-Jan van Boxel zal vertellen over zijn boek en ervaringen. De aanwezige studenten krijgen hierna de kans om hem het hemd van het lijf te vragen.

Lunch | 12.00-13:00 
Locatie: Biercafé Esplanade 

Livius | Nederlands recht: 13.00-14.30
Locatie: Blackbox

Deze activiteit beginnen we met het bekijken van de documentaire 'Moederliefde';

Twintig jaar geleden was Cynthia de hoofdpersoon in een aflevering van Zembla. Toen werd ze uit huis gehaald op last van de Rotterdamse kinderrechter, die haar verstandelijk beperkte ouders ongeschikt vond om kinderen op te voeden. Ze was het vijfde kind uit deze familie dat uit huis werd geplaatst. Haar vader zei destijds: ''we gaan net zo lang door totdat we er een mogen houden''. Hoe kijken Cynthia en haar drie zussen terug op hun jeugd, de kinderwens van hun ouders en de beslissingen van de rechter?

Nadat we deze documentaire hebben gekeken zal mr. dr. V.M. Smits, universitair docent familie/jeugdrecht, nader toelichting geven over de gang van zaken in de documentaire, en is er ruimte voor vragen.